Si të përballojmë problemet familjare

1413

Familja! Është një dhuratë e çmuar për ne por për disa mund të kthehet dhe në makth për shkak të problemeve familjare. Këtu gjeni si të merremi me këto probleme.

1­.  Zbulo se cili është problemi.

•  Mendo pse ndodh.
­•  A po jep efekt negativ diku (ndonjëherë fëmijët preken më tepër se vetë të rriturit).
­•  A mund të zgjidhet.

2­.  Nëse mund ta gjejmë një zgjidhje, si mund të jetë ajo.

Mund të merrni një ditë pushimi që ta kaloni me familjen, ose një ditë që tja kushtoni vetes, ulur pranë një zjarri ose një perëndimi dielli.

Nëse probleme brenda familjes vazhdojnë kjo mund të ketë efekt në jetën tuaj të ardhme, kështu që ju duhet të fokusoheni të mbani një marëdhënie sa më të mirë me pjestarët e familjes duke mos i kthyer në armiq ata dhe duhet të mundoheni ti trajtoni njësoj të gjithë.

3­.  Provo bindjen  dhe fitimin e zemrës.

Mundohu që ti fitosh zemrën mamit ose babit ose një njeriu të afërt që të mund ti bindë ata për të ndryshuar mëndjen. Mundohu që të futesh edhe vetë në bisedat e tyre dhe tua sqarosh se sa po ua ndryshon jetën.
4.  Sillu sikur je shumë i/e mërzitur.

5.  Mbani një mbledhje familjare ku të trajtohen tema si:

•  Pse duhet të ndodh kjo?
•  Çfarë pasojash lë tek njerëzit afër?
•  A është vërtetë  një problem i një madhësie aq të madhe?
6­.  Këshilla.

Mos u dëshpëroni nëse mund të keni një debat të vogël në mbledhjet tuaja familjare sepse mundësia më e madhe është që çdo gjë të shkoj mirë dhe mundohuni të jeni sa më të qetë gjatë bisedës.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?