Si të shkruajme një ese

57154

1.  Zgjidhni temën.

Nëse tema nuk u është dhënë paraprakisht atëherë qartësohuni se cfarë teme do të zgjidhni.

2.  Kini parasysh strukturën e një eseje.

Në përgjithësi, një ese përbëhet nga një hyrje, trup, dhe përfundim.

 

3.  Hyrja.

 Impakti i parë i prezantimit të esesë tuaj është hyrja prandjaj ju duhet ta nisni esen tuaj në një mënyrë interesante që ti tërheqi vëmëndjen lexuesit.

•  Ju duhet të shtoni një fjali apo te parashtroni një pyetje kontradiktore në mënyre që lexuesi të mendojë për të.

•  Shkruani një deklaratë të përgjithshme duke prezantuar temën që keni zgjedhur.

 

 

4.  Trupi.

•  Trupi i paragrafit tuaj duhet të përfshijë një shpjegim të temës tuaj.

 Mundohuni të përqendroheni në një aspekt të organizimit të idesë tuaj dhe mundohuni të mos jepni gjithë informatat.

•  Shkruaj diçka atraktive , bëje lexuesin të interesuar. 

•  Përdor shume burime të ndryshme të informacionit.

 

5.  Përfundimi.

 •  Hartoni konkluzionin.

Ju duhet të hartoni konkluzionin tuaj , e cila është e shkruar si e kundërta e paragrafit tuaj hyrës

•  Konkluzioni juaj do të përdoret për të nxjerrë gjëra të sakta dhe të afërta.

Në këtë paragraf do të mbështesh temën për të deklaruar diçka të përgjithshme si pasqyrë e paragrafit në fund.

 

Suksese

Total 452 Votes
30

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?